Hemofilia

hemofilia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> siniaki

Tytuł:siniaki
Autor:ika787
20.12.2011, 19:39
Czy pojawiające się u mnie siniaki coś oznaczają mam się martwić nigdzie się nie uderzę i je mam?

Tytuł:siniaki
Autor:ja
3.1.2012, 18:45
idż do lekarza

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

hemofilia_ciekawostki

Ciekawostki

Bradykardia
Przyczyną bradykardii jest również choroba niedokrwienna serca, kardiomiopatia lub inne wady serca. Bradykardia może również być rezultatem zażywania leków, toksyn oraz narkotyków.

Czy wiesz, że...

Anemia
Statystyki mówią, iż największe prawdopodobieństwo pojawienia się niedokrwistości następuje u osób chorujących na: cukrzycę, przewlekłą niewydolność nerek, chorobę nowotworową, artretyzm, choroby serca, chorobę zapalną jelit oraz osób zarażonych wirusem HIV.

Polecamy

Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.

Archiwum

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Pyralgina zawierająca metamizol stworzona została z myślą o zwalczaniu przejawów przeziębienia, a także grypy.